Сух режим по време на изборите? Не точно!

Забранява се продажбата и консумацията на алкохол в изборния ден, а в деня за размисъл? Вероятно не, защото в популярна дискотека в Добрич тийнейджъри са се накъркали със спиртни напитки до безпаметност. Силната музика от дискотеката пък нарушила спокойствието на цял един квартал. Това се посочва в публикация на Галина Тодорова. Жената пише в мрежата, че полицейска патрулка е била цял ден вчера на ул. "Страцин" в Добрич. Всичко било наред, докато органите на реда били там, но в късните часове на нощта страстите се разгорещили.

"Искам да попитам:

Кой позволи снощи да работи дискотека "Звезда"?

Кой позволи сервирането на алкохол на тийнейджъри?

Кой позволи балоните с хелий?

Кой позволи да се нарушава спокойствието на цял един квартал?

Полицейска патрулка стоя цял ден вчера по ул. "Страцин". Всичко беше наред, докато те бяха там... Денонощно ли трябва да има полиция, за да сме спокойни? Нали уж беше ден за размисъл? Нали уж не се сервира и продава алкохол в този ден?", гласи публикацията на Галина Тодорова.

Живеещите в района около дискотеката са категорични, че такива заведения не трябва да са в близост до домовете им. Те се оплакват от постоянен тормоз.

"И аз това питам, започнаха да хвърлят чувалите в контейнера с празни бутилки без да си дават сметка, че хората все още в 5.00 часа спят. Голямо тръшване беше. Да не ви казвам пред входа какво имаше - повръщано, кенчета, мазало", пише в коментар Донка Стойкова.

Стоян Лазаров пише в мрежата, че от доста години насам не се следи кой продава алкохол и кои дискотеки работят. "Да не казвам, че по селата от кръчмата на по 2-3 ракии ходят да гласуват", добавя още той и е прав, ето пример от днес: Сериозно подпийнал избирател в Бургас се бори с машината над пет минути. На кадрите, които засне родна телевизия, се вижда как той кляка пред устройството и му е нужна помощ, за да упражни правото си на глас. Мъжът дори не успял да хване картата. Той заявил, че му е било трудно да гласува с машина. 

Пиян не може да гласува пет минути, маркира всичко на екрана

Добричанка твърди, че забраната за продажба на алкохол лесно може да бъде отменена като се плати една определена сума на когото трябва.

"Тези от въпросната дискотека са си платили предостатъчно и на когото трябва за комфорта си. Вие и 24 часа да си задавате въпроса, все тая. Никой няма да ви обърне внимание. Виж, ако и вие отидете и си платите, много по-голяма сума от тяхната, вярвам, ще можете да се радвате на комфорта си!", пише Светла.

Снимката е илюстративна.