Лятното кино в Стамболийски, което е събрало спомените на много поколение, стартира ремонтни дейности.

Първи любовни трепети, докосвания, стиснати овлажнели длани, влюбени под дъжда! Вярвал ли е някой, че отново на тази запустяла сграда може да й се вдъхне нов живот? Кметът на Стамболийски - да! "Аз вярвах и знаех още през 2016 година, че този момент ще дойде. Ето, че вече ремонтът започна.", написа Георги Мараджиев в официалната си Фейсбук страница.

Кметът обещава, че ще има каса, две съблекални за изпълнителите, тоалетна за трудно подвижни хора с вход от тротоара, още две тоалетни, нови седалки, прекрасна сцена за концерти и всичко необходимо за един богат летен културен календар. Кога обаче жителита на Стамболийски ще имат възможността да се насладят на лятното кино? Плановете на Мараджиев са да открие киното през 2023 година с голям концерт на групи от градчето, намиращо се в централна България. "Имаме ТHE BROTHERS - Братя Лефтерови, ТНЕ BASS BAND – Иван Арабаджиев, Петър Шуманов, Атанас Симеонов и приятели, Николай Бухов И Светлана Стоилово. Ще поканим и Пламен Димов, който е много известен музикант и от години живее и работи във Финландия.", споделя още кметът.

Очертава се откриването на лятното кино да се превърне в празник на веселието, а по думите на Георги Мараджиев - ще бъде голяма еуфория с цяла плеяда музиканти, които ще се гордеят да забият на новата стара сцена. Той обещава още и цяло лято безплатно кино под звездите - това определено е новият цветен филм, за който всички жители и гости на Стамболийски мечтаят. А мечтите се сбъдват. 

Сагата с връщането на собствеността върху лятното кино в Стамболийски започва още през 2017 година и завърши в полза на жителите на общината. Киното дълги години бе в ръцете на частна фирма, чиито собственици не само не развиваха никаква дейност тук, но и бяха оставали сградата занемарена.