"Пълна идиотия! Не знам кой ги взима решенията в тази Община, но поне да ги изпълняват или съгласуват. Вчера имаше едно съобщение за променени маршрути, но днес са други. Ние шофьорите не ги знаем, а как да ги разберат пътниците”, заяви пред trafficnews гневен шофьор от градския транспорт на Пловдив.

Причината е, че обявените временни маршрути на пет автобусни линии на практика не могат да се изпълняват заради два ВиК ремонта на ул. „Солунска”.

„Трябваше последна спирка да е обръщалото на кметството на „Западен”, тъй като ще има ремонт в участъка до ул. „Юндола”. Само че самата „Солунска” е затворена преди кметството и ние няма как да стигнем. За това въртим през малките улички, където е пълно с паркирани коли и едвам минаваме и оттам стигаме до ул. „Юндола”, за да обърнем”, каза възмутен шофьорът.

На практика в момента ул. „Солунска” е затворена от ул. „Юндола” до края на двора на СУ „Св. Кирил и Методий”. Къде и как спират автобусите – никой не знае, защото обявените спирки няма как да се изпълняват.

Единият ВиК ремонт е до училището, а другият е от страната на ул. „Юндола”. Временната организация на движението ще е цял ден.