"Вече и за 61 км/ч, внимавайте!", предупреждава пловдивчанин в мрежата.

В социалната мрежа Фейсбук Благомир Велчев е споделил снимка на електронен фиш за налагане на глоба за нарушение, установено с автоматизирано техническо средство. От фиша става ясно, че през месец юли водачът на пътно превозно средство е засечен на пловдивски булевард да шофира с 61 км/ч при разрешена стойност на скоростта - 50 км/ч.

Недоволен от наложената му глоба в размер на 50 лева - шофьорът отправи предупреждение към останалите водачи да внимават.

Публикацията на Велчев предизвика редица коментари. Нарушението си е нарушение, категорични са голяма част от потребителите на Фейсбук. 

"Както и да го гледаш - карал си със 64 км при ограничение 50 км, което си е 25% над разрешената скорост. И си тръгнал да ни се жалваш тук. Има си ограничения, те са за това - да се спазват. Като не ги спазваш си плащаш", пише Минко Христов.

"А през комунизма в града се караше с 60! За този булевард 50 си е направо мъка! Проблемът не е скоростта, а малоумниците зад волана! Защото ловим такива случаи, а по нощите ни трепят дрогирани с протекции от всякакви служби!", смята Васил Димитров.

Според автора на публикацията е обществена тайна, че камерите за следене на скоростта не са никаква превенция, а са капанчета за пълнене на бюджета. 

"На мястото, където се поставя въпросната камера, всеки кара с 50 km/h и 10 метра след това вече е с 80, като се оглежда, дали не са сложили високата тринога на метан станцията, на слизане от надлеза. След светофара вече газ и като наближат "Екото" се оглеждат за друга камери и ако няма, газ до митницата и така… Редовно минавам по "Кукленско" и ми е много смешно за този феномен", отбелязва още Благорим Велчев.

А какво е Вашето мнение по въпроса?