Недобросъвестен гражданин е изхърлил фасовете си на паркинг в Русе. Това става ясно от публикация в социалната мрежа Фейсбук.

"Не, не съм пушач и сигурно "нямам право на мнение, като не пуша", ама тук се отнася до една безнаказана и постоянно мизерстваща сган, сееща мизерията си навсякъде", това написа Елисавета Ангелова, която е попаднала на изхърлените фасове.

Жената споделя, че по фасовете има следи от червило, което я кара да предполага, че жена е сторила грозното деяние.

"Съдейки по червилото по фасовете, вероятно са на някоя натокана изпъната мадама с немалко самочувствие...", написа още Ангелова.

Жената е споделила снимка, на която се вижда, че на паркинга, на който са изхърлени фасовете, има контейнер за отпадъци.

"Забележете на една от снимките колко точно разстояние трябва да се измине до контейнера, че тия пусти неразлагащи се отпадъци да попаднат, където трябва!

П.С: Собственикът на паркиралия в момента на това място автомобил не е извършител на този грандиозен "подвиг и демонстрация на опазващ природата и добър гражданин, пазещ околната среда и уважаващ труда на хората, работещи в Чистота". Жалко за голямото ни самочувствие... За това, с което останалите ходещи по същата земя трябва да гледат, търпят и живеят няма изобщо да говорим. Дано не е майка, възпитаваща дете с примера си", завършва публикацията си Елисавета Ангелова.

Ивета отбелязва в коментарите, че по автобусните спирки също има кошчета за боклук, но много от пушачите предпочитат да изхърлят фасовете си по земята.

"По спирките са доста по-близо кошчетата и пак си ги хвърлят на земята ... Пушач съм, ама това с фасовете, където им падне, е ужасно", написа Ивета. А авторката на поста й отговори така: "Надявам се всички разбират, че не съдим акта, защото е на пушач. И чанта с пелени да беше изсипана пак щях да съм толкова възмутена. Не може да си представите какви мизерствания виждам тук всеки ден, при положение, че имаме цял празен контейнер на два метра! Дори веднъж намерих заровени опаковки от кубети в камъчките на цветарника пред магазина ни".

"Разбирам възмущението Ви! Аз съм пушач, пуша на спирките, по улиците, в колата, но никога не съм изхвърляла фас на замята, понякога съм го носила в ръка, докато видя кошче. Не пуша около детска градина или училище, фасът в колата гася в пепелника. Знам, че е лош навик, но културата е за всички хора", коментира Мариана Русева.

Камера засне млада жена с грозна постъпка ВИДЕО