Жълт код за интензивни валежи, гръмотевични бури и градушки е обявен за утре за голяма част от страната. Предупреждението, издадено от НИМХ, важи за 22 области. 

И тази вечер в Северозападна България има бури. Порои с градушки има между Вълчедръм и Кнежа. В Ботевградско, Мездренско и Врачанско също валят интензивни дъждове с градушки. 

За вторник само в югоизточната част от страната ще се задържи слънчево и горещо. Максималните температури ще са от 26 градуса в крайните северозападни райони до 34 градуса на Югоизток.

По Черноморието ще е слънчево и чудесно за плаж. Над северните райони около обяд ще се заоблачи и на места са възможни кратки  валежи. Ще духа умерен вятър от юг, който вечерта ще се ориентира от северозапад. Максималните температури ще са 28°-31°, а морската вода е 26°-27°.

Над планините сутринта ще е с повече слънце. По-късно през деня ще се развива купеста и купето-дъждовна облачност. Ще има краткотрайни, временно интензивни валежи и гръмотевични бури. Температурите остават високи.