Днес ще е ветровито. Вятърът от запад-северозапад ще е умерен, в Дунавската равнина и западната част на Горнотракийската низина, временно силен. Над Западна и Централна България ще е предимно слънчево, а над Източна облачността ще е значителна, предимно купеста.

Обявен е жълт предупредителен код за 11 области в страната заради силен вятър. В тези 11 области с жълт код - Видин, Монтана, Враца, Плевен, Ловеч, Русе, Велико Търново, Габрово, Пазарджик, Пловдив и Кърджали, ще духа временно силен вятър от запад-северозапад, с пориви до 20-22 метра в секунда.

На места, главно в крайните североизточни райони, ще превали и прегърми. Максималните температури ще са между 27° и 32°.

Атмосферното налягане ще продължи бавно да се повишава и ще е близко до средното за месеца.

Над северните райони от Черноморието ще се развива купеста облачност, но само на отделни места ще превали и прегърми. Над южното крайбрежие ще преобладава слънчево време. Ще духа умерен вятър от запад-северозапад. Максималните температури ще са 30°-32°. Температурата на морската вода е 27°. Вълнението на морето ще е около 2 бала, прогнозират от НИМХ.

Над планините ще е предимно слънчево, преди обяд по най-високите части с временни увеличения на облачността. Ще духа умерен до силен северозападен вятър. Максималната температура на 1200 метра ще е около 21°, на 2000 метра - около 12°.

През следващите три дни ще преобладава слънчево време с временни увеличения на облачността, само на отделни места, главно в планините в Югозападна България в следобедните часове, са възможни краткотрайни превалявания. В четвъртък вятърът ще отслабне, а в петък ще се ориентира от север-североизток, в събота - от изток-североизток. Температурите ще се понижат още и максималните ще са предимно между 25° и 30°.