Необичайно топло е времето по празниците тази година в страната.

 На няколко места днес бяха измерени локални температурни рекорди. В Русе са отчетени 19,6 градуса, в Силистра - 18,8, а в Хасково - 19,4 градуса. Това обаче е далече от абсолютния рекорд за страната, който е бил 25 градуса през декември в Троян.

В Хасково температурен рекорд бе отчене за втори пореден ден, съобщиха от местната хидрометеорологична обсерватория.

Хубавото време изкара хората на разходка в празничния ден.

Мнозина избраха да прекарат втория ден на Рождество край морето. Кадри от Варна показват десетки, които се разхождат по плажа.

"Максималната температура в морската столица днес е 20.9° С", коментираха от Meteo Bulgaria.

Пловдивчанка стигна до Лапландия, показа писмата на българчетата до Дядо Коледа ВИДЕО+СНИМКИ

Припомняме, че горещо бе вчера и в други наши градове.

 В Пловдив, Пазарджик, Стара Загора, Видин и Хасково термометрите удариха 21 градуса към 14 часа, показаха данните на Националния институт по метеорология и хидрология на Коледа.

Според някои потребители в мрежата температурите дори са били по-високи. Пловдивчанин е заснел термометър, който отчита цели 23 градуса. Междувременно в Карлово и Асеновград температурите са между 18 и 20 градуса.

За сравнение в Калифорния градусите в последните дни се движат около 19, показа справка на GlasNews.

Калифорнийска Коледа! Над 21 градуса отчетоха в Пловдив и Пазарджик, утре пак КАРТА

Времето утре - 27 декември, също бъде предимно слънчево. Ще духа умерен и временно силен северозападен вятър, който след обяд ще отслабне. Дневните температури слабо ще се понижат и преобладаващите максимални ще бъдат между 12° и 17°, в София - около 12°.

По Черноморието ще бъде предимно слънчево. Ще духа умерен северозападен вятър, който след обяд ще отслабне. Максималните температури ще бъдат между 14° и 16°. Температурата на морската вода е 9°-11°. Вълнението на морето ще бъде 1-2 бала.

В планините ще бъде предимно слънчево. Ще духа силен северозападен вятър. Максималната температура на височина 1200 метра ще бъде около 9°, на 2000 метра - около 3°