Перничанка сподели неприятен опит от болница в града. Нейният дядо се е наложило да бъде приет в лечебното заведение по спешност. Човекът получил инсулт. Внучка му описа какво отношение получават пациентите от медицинския персонал. По думите на жената, хората треперят от студ в стаите. Хранят ги в легнало положение, а те се давят.

Тя допълва още, че е изписала дядо си и той вече е у дома.

„Вкъщи си е и видимо е много по-добре. Още в линейката (наех частна, заради крехкото му състояние) разцъфтя от щастие, че си отива вкъщи пред телевизора,“ каза тя.

Вижте целия разказ на жената и предупреждението към близките на хора, постъпили в болницата:

Здравейте! Това ще е важно за някои! След сериозен разговор с главната сестра, тя ми обеща да ни допуска, дори само до вратата да е, да ги зърнем, единствено с маска и калцуни!

Аз изписах своя дядо, но имам съвет към всички, на които близките са все още там -ВЪОРЪЖЕТЕ СЕ С МАСКА И КАЛЦУНИ и ходете всеки ден! Ако имате възможност по няколко пъти! Не се предоверявайте на сестри, санитари, лекари! Настоявайте им да им давате храна, вода, завивайте ги!

Конкретно към близките на бабата от 1-ва стая, 4-то легло мисля, че го водят, дано сте тук и видите това! Бабата днес се тресеше от студ, само това повтаряше, че и е студено. Как няма като одеалото ѝ беше хвърлено напряко и босите ѝ крака стърчаха отвън. На обяд яде супа – 5 лъжици, задави се и я оставиха с думите - "Стига ти толкова!". Аз си позволих да я завия, но колко време ще е така?! Персонала се оправдава, че не помнели. Опитаха се да ме убедят, че и дядо ми бил с деменция, говорил несвързано, не помнил, че бил ял и непрекъснато искал да яде. Ние си му познаваме странното чувство за хумор и не определяме това, че си разказва докато е бил на работа някога, какво е било като такова състояние. И да, бях свидетел, че им дават по три-четири пъти от супата на обяд в легнало положение, давят се и им прекратяват храненето! Гладни са си, не че не помнят!

Много още мога да пиша от видяното и чутото през тези дни, но ще стане прекалено дълго... Ще загатна само още нещо - дядо ми беше приет по спешност с инсулт, а го намерих в травматология - на снимката излязла някаква травма/луксация на рамото. Няколко пъти се опитаха да го наместят без резултат. Заговориха за операция. Когато им отказах повече опити с или без упойка, се сетиха да го питат възможно ли е да е стара травма и той потвърди, показвайки как си движи и двете ръце без проблем в раменната част! Те само констатираха: "Човек с луксация това няма да може да го направи!"

П.С: Бележката се предполага, че е написана от Главната медицинска сестра!

Изводите оставям на Вас!"

"Аз абсолютно вярвам на написаното, в това отделение от край време е така. Много е жалко и е много страшно," коментира жена.