Червеи "изплуваха" от пилешко със зеле и ориз, домакинята остана потресена.

Мария Г. сподели в социалната мрежа Фейсбук, че е закупила пиле от популярна търговска верига в София. Жената го е сготвила със зеле и ориз, а синът й малко по-късно установил, че към ястието има "гарнитура" - малки бели червейчета.

"Аз не ям месо, но синът ми установи, че има червеи. Дали месото е некачествено или има друг проблем?", написа Мария.

Под публикацията на Мария заваляха множество коментари, като голямата част от потребители на Фейсбук се съмняват в пилето да е имало червеи.

Явор обяснява, че белите червеи са много крехки и след термична обработка не би трябвало да имат такъв свеж вид.

"А и събрани токова много на едно място буди подозрение. Месото е варено предварително и нищо не е излязло. Явно зелето не им понася и чак тогава са излезли", допълва Явор.

Ще се влагат ли насекоми в храните, без да знаем за това?

Диана пък пита домакинята дали не е забелязала червеите, като е разфасовала пилето. Тя й отговори така: "Първо го сложих в топла вода, че от предишния ден го купих и веднага във фризера. После го нарязах. Мих го много пъти. Варих го. Отпенвах. След това от бялото направих супа. Другата част зеле с ориз. Не ям месо и не се впечатлих, нямаше никаква миризма на развалено. Нямам обяснение. Освен ако при варенето тези гадинки да са излязли. Гнус! Никога повече няма да купя и готвя пиле, но търся причина".

Виктория споделя, че преди два месеца е установила, че във всичките й подправки, които са били поставени в бурканчета и пликчета, са се развъдили червейчета. Тя препоръча на Мария да провери мястото, където съхранява подправките.

"Все пак си проверете шкафа с подправките, защото може да не е нито от месото, нито от ориза и зелето, а от мерудийките", написа Виктория.

Георги посъветва Мария да пусне жалба в Комисията за защита на потребителите, Българска агенция по безопасност на храните и Столична РЗИ. А Николай отсече: "Що се оплаквате, бе. Нали ви обясниха от евросъюза, че ще има насекоми в храната. Хората са в крак с времето и вече предлагат. Ходете да се жалвате в Брюксел".

В пернишка баничарница вече добавят насекоми към закуските СНИМКА