Дупки, изкъртени плочки, падащи клони - това са част от проблемите.

Русенка реши да изрази недоволството си от инфраструктурата в града. Тони Петкова написа дълъг пост в социалната мрежа Фейсбук, който пост е насочен към кмета на Русе - Пенчо Милков. Дали обаче той се рови из Фейсбук групите, за да чете постове на граждани - можем само да гадаем.

"Кмет звучи гордо, но за жалост не във всички общини", с тези думи започва публикацията на Тони. Жената споделя, че е възмутена от дупките в града. "Пътувах до магазин в града и за да не ми е скучно пропадах ту в ляво, ту в дясно в дупки, образували се като последица от така наречения воден цикъл, който на места е завършен, но все още не е асфалтирано и ще остане сигурно така поне още няколко месеца. Голяма красота е в целия град... мъдро решение", пише Петкова, която отбелязва, че това е най-малкият проблем.

"Искам да Ви споделя друго, мисля нещо много по тревожно. Тази сутрин, като си вървях за "Лидл" по улица "Васил Петлешков", в ранното дъждовно утро от дърво наклонено за щастие към пътното платно се откърти един мокър и изгнил клон и падна точно пред една движеща се кола в резултат на което жената спря като замаяна. Не бих искала да си представям какво би било, ако този клон беше наклонен към тротоара, където минават хора. А другото, което тотално ме изуми е, че по същия тротоар на знак СТОП пред енерго-про, кабел е завързан за самия знак, хубаво увит около знака", допълва още Тони.

Русенката не намира думи, за да опише в какъв град живее. "Толкова ли е трудно хората от общината да минават и да правят проверки на изсъхнали клони и висящи кабели и жици (на каквото се натъкнах и тази сутрин)".

Ето как завърша публикацията на Тони:

"Господин кмете, на мен не ми е приятно да се движа по улички където тротоарите са с изпочупени плочки (понеже аз съм предимно пешеходец и това ми прави впечатление) надигнали се нагоре, където можеш да се спънеш, да си счупиш крак или нещо още по-лошо, шахти задръстени от листа и опаковки. Не знам толкова ли е трудно да минават работниците на общината да почистват не само главната пешеходна улица, а и прилежащите странични малки улички.

Господин кмете, аз и моите съграждани искаме да живеем в чист и поддържан град, за да ни е светло в душата. Защото мъдрите хора са казали каквото ти е в душата, такова ти е и около!".

Други жители на Русе коментират публикацията, като отбелязват, че градът е в това положение от много години. Многократно се подават сигнали за различни проблеми, но те биват неглижирани.

"Лично подадох сигнал на тел. 112 за счупен голям клон, който висеше над тротоара и можеше не само пешеходец да убие на място, а да падне върху преминаваща кола. Дойдоха от пожарната. Оградиха тротоара с лента и си заминаха. Пешеходците слизаха на платното за движение. Много сложно беше да го закачат с въже и да го дръпнат да падне", пише Петър Атанасов.

"Може да провокира недоволство, но къде сме ние гражданите на Русе? Защо има камари мръсотия, защо нямаме съзнанието на онези, които все даваме за пример, постигнали са го със санкции и ги държат по този начин! При нас само права търсим, нямаме задължения, те са някого, безхаберието е обхванало всички! Каквито гражданите, такъв и кмета, такъв и градът! Весели празници и след тях се огледайте на какво прилича градът ни!", коментира Цветелина Иванова.

Инцидент! Жена падна в дълбок изкоп в Русе