Започва пожароопасния сезон, по време на който натовареността на огнеборците е изключително висока. Апелираме към бдителност и гражданска отговорност! За това предупреждават от пожарната в Пловдив.

Само през последния месец звената на ПБЗН са ликвидирали 165 пожара. В 68 от случаите огнеборците са гасили отпадъци. Справка показва, че най често подобен тип произшествия, възникват на територията, обслужвана от Трета и Четвърта РСПБЗН - явно отговорността на жителите на тези райони е по-малка. С професионалните си действия огнеборците реагират на всеки подаден сигнал. Често пъти обаче решението за отстраняване на проблемните действия зависи от налагането на административно-наказателни санкции.

Само през последния месец пожарникари от Четвърта служба 17 пъти са гасили отпадъци на улиците "Сокол" и "Крайречна". Аналогична е и ситуацията за колегите ни от Трета служба - 15 са отработените произшествия, свързани с гасене на боклуци на територията на район Северен.

Директорът на Пловдивската пожарна е сезирал компетентните лица и институции за вземане на отношение- кметове на общини, РИОСВ и полиция.