Помощ и бездушие. Това са акцентите в странен случай от Стара Загора. Млада жена споделя за липсата на каквато и да е реакция от хора, които чуват плача на изгубило се детенце в града. То е само на 5, но не трогва никой.

Според жената хората са били вглъбени в телефоните си и въобще не са обърнали внимание на малчугана.

За щастие историята има щастлив край, но остава неприятното чувство накъде сме се "запътили" с подобно... бездействие.

Вижте разказа й:

"До всички съграждани, които подминаха и се направиха, че не чуват плача на изгубилото се 5-годишно дете в района на Ехо-то. За тези, които бяха на метри от него, но бяха вглъбени в телефоните си, в лъскавите си коли и малките си души.
 
За тези, които бяха излезли от жълтите си автомобили и кълняха "Съсипаха я тая държава". До всички, които ми казаха "Това не е твоя работа": благодаря, че не съм като Вас! И благодаря на служителите от 2-РО РПУ за адекватното поведение и бързата реакция!

П.С. Това не е хвалба и самоизтъкване, а тема за размисъл и злобните коментари не ме засягат. Историята завърши с щастлив край, а това е най-важното", пише Христина Христакиева.
 
Под публикацията жената получава критики са самохвалство. Проблемът обаче е далеч по-рано в историята и днес тя е с щастлив край, а утре?