Пълно неуважение към възрастните хора потресе жена в София. Тя споделя, че никой не е направил място на възрастен мъж, а това за жалост не е единичен случай.

"Възмутена съм от това, което видях. Това е възрастен човек който пътува от метростанция Сердика и абсолютно никой не счита за нужно да му отстъпи мястото си, за да седне той. Това е ежедневие, което явно няма да се промени, защото всеки е толкова вглабен в себе си, че не вижда нищо и никого около себе си - вижда само и единствено себе си и своя интерес!", пише Кристина Лазарова.

Докато някои хора се съгласиха напълно думите на жената, други направиха забележка на авторката, съветвайки я да не снима, а да направи необходимото на място и да скастри мледежите. Имаше и десетки, които сметнаха случката като съвсем нормално в последните години.

"Вместо да снимате и да качвате хората във Фейсбук,което е не законно да бяхте направила забележка. Или помолете някой да стане, за да седне човека. Може да са му предложили и той да е отказал,на мен редовно ми се случва", съветва Теодора Д.

В коментарите стана ясно и за друг подобен случай - само че с бременната жена.

"Бях бременна в 8-ми месец и в трамвая единствения човек, който ми отстъпи място беше една баба сигурно на около 85-90г , естествено отказах, а младежите наоколо хич и не се трогнаха, който смята това за нормално или за това , че младите не трябва да правим място на по-възрастни или да даваме път на бременни или жени с деца, са същите тези, които не гласуваха оня ден, ама все мрънкат, че нищо не е както трябва… докато не се научим на дисциплина и уважение към събеседника си, нещата няма да ни се получат", спомня си Петя Младенова.

От публикацията няма как да стане ясно дали на мъжа е било предложено място, но не е притеснителното е, че такава ситуация вече не изненадва никого... А едно време младите отстъпваха мястото си на по-възрастните.