Паркирането в големите градове на страната става по-трудна задача с всеки изминал ден. Паркоместата не достигат, а водачи са решени да намерят място за колата си, дори и да се наложи да "завземат" площи, които са предназначени за съвсем други цели.

Поредната глава от своеобразната сага се развива по улиците на Асеновград. Жена сподели в социалната мрежа Facebook гледка, на която се натъкнала, предвижвайки се из града.

Жената попаднала на цял тротоар, който бил зает от паркирани коли - това била едната част на бул. "България". "Тротоарите са за пешеходци и бебешки колички, не за автомобили, заключава асеновградчанката, която запазва анонимност.

"Възмутена съм, че живея в такъв град", избухва тя.

Да не е на мода да се скача с коли в Пазарджик в канала? СНИМКА

"Целият град тротоарите са паркинг, не може да се върви по тях. Трябва да се ходи по пътното платно, а като виждам как карат шофьорите, просто нямам думи", допълва жената.

 Случката не оставя местните жители равнодушни. Гражданите са категорични, че ситуацията наистина е проблематично, но допълват, че паркоместата наистина не достигат.

"Мода! В Асеновград", заключава Воля И.
 
 "Положението с паркирането е трагично, строи се, но не се мисли, къде ще паркират живущите", допълва Жулия Б.
 
"Прекалено е вече, супер наглост", коментира друга жена.
 
 Припомняме, че по закон в България паркирането на тротоари е разрешено, но ако е спазено важно условие. Машината да е до 2,5 тона, а отстоянието ѝ от жилищните сгради да е поне най-малко 2 м за преминаване на пешеходци.