През вчерашния ден (3 април) над големи части от страната се изля силен пролетен дъжд. Сред тях попадна и Асеновград, където жена стана свидетел на забавна, но и нелепа случка.

Тя вървяла по алея в крайречния парк в града, когато видяла, че системата за напояване работи с пълна сила - напук на дъждовното време.

"Ще оставя това тук, за да се посмеят хората в този дъждовен ден. 03.04.2023,", отбелязва Ксюша М. Тя споделя за случката в социалната мрежа Facebook, където абсурдната ситуация буди недоумение, но и възмущение. Водата все пак ще трябва да се плати, а и нужно ли е изкуствено напояване при подобно време? Това са някои от констатациите и притесненията, изразени от асеновградчани.

Някои от тях твърдят, че са видели работещи напоителни съоръжения и в други части на града, а други се опитват да разглеждат случката от забавната ѝ страна. Някои отбелязват, че по всяка вероятност системата е автоматична, а така се е стигнало и до поливане в дъждовната вечер.

Вижте мненията, споделени от местните жители.

"Фонтан" бликна на поляна, чудят се кой ще плаща сметката СНИМКИ+ВИДЕО

"А на квартал "Запад" изсъхнаха дръвчетата, които засяха, поради липса на дъжд", твърди Георги Г.
 
"Тъща казва на зет си да полее градината, а той и казва, че вали. Тя му отговаря да си вземе чадър", припомня си вицовете по темата Димо Д.
 
"Да, аз видях в кръговото на "Молинари" също, но нямаше как да спра. Предполага се, че по всички паркове и градинки напоителните системи са в пълна изправност и работят по зададения график", отбелязва Петър К.
 
"Това е автомат с часовник. Голяма част от тях пръскат в посока асфалта. Според мен общината трябва да има отворен телефон 24/7 за сигнали от граждани", коментира Деби Т.
 
"Водата ще я плащат гражданите с повишените цени. Хич не е за смях! Не може да се каже, че районът ни е
безводен!", смята Мира Р.
 
Докато асеновградчани се чудят на случката в града, синоптиците прогнозират, че в сряда времето ще се задържи облачно,  като ще има и валежи - предимно от дъжд.