Бащата на Анита от Асеновград, която имаше нужда от животоспасяваща трансплантация, изрази своите благодарности към всички хора, които се обединиха около каузата за спасяване на 19-годишното момиче. Живко Чобанов отправи посланието си с помощта на социалната мрежа Facebook.

Мъжът благодари за цялата подкрепа, която е получила дъщеря му. Като допълни, че предстои възстановяването на момичето и приемането на дарения орган.

Вижте цялото послание, споделено от Живко Чобанов:

"...Искам да благодаря на всички за голямата подкрепа, която получихме по един или друг начин. И продължавате да я подкрепяте, като се молите всичко да е наред.

Благодаря ви много! Сега ни остава да ѝ пожелаем бързо възстановяване и приемане на чуждото тяло. БЛАГОДАРЯ ВИ МНОГО!"

Преди дни момичето, което се нуждаеше от спешна чернодробна животоспасяваща операция, беше оперирано в Турция. На Анита бе извършена трансплантация на черен дроб от нейната майка, която й стана донор.

„Операциите са минали успешно. В момента са в интензивно отделение. Надяваме се всичко да е наред и организмът да не отхвърли новия орган“, съобщи по-рано приятелката на Анита, Димитрина Стойчева.

За операцията бяха необходими близо 200 хиляди лева. Парите бяха събрани почти за часове и Анита успя да замине за клиника в Турция.

На този етап всичко се развива благоприятно и за двете.

Извършиха трансплантацията на Анита от Асеновград. Операцията е успешна!

Намерен е донор на 19-годишната Анита от Асеновград

Анита вече е в Турция. Какво е състоянието ѝ