Бащата, който в събота стреля по 11-годишния си син в монтанското село Долна Бела Речка, не е с мярка "задържане под стража".

По случая е образувано досъдебно производство. и му е повдигнато обвинение. Работи се по случая 46-годишният мъж е задържан, след като е стрелял по сина си. Бил е арестуван за денонощие, уточниха от полицията.

Случаят е от събота. Около 18:35 ч. тогава постъпил сигнал, че в селото баща е стрелял с пистолет по 11- годишния си син. . При извършената проверка на адреса е установен 46-годишен жител от Вършец, който доброволно предал газ-сигнален пистолет с пълнител, с неустановена марка и модел.

Хванали 13-годишния пил зад волана, докато баща му играл в казино

В съседната къща е открит 11-годишният му син, който заявил, че 20 минути по-рано баща му започнал да крещи и да стреля с пистолета си по него, при което момчето се изплашило и избягало при съседите. При извършения оглед пред вратата на къщата са намерени и иззети 14 гилзи. Детето било изплашено и започнало да заеква от ужаса.

Баща стреля с пистолет по сина си

При проверката се оказало, че бащата не е спазил задължението си да уведоми полицията, че притежава и ползва газ -сигнален пистолет и му е връчен акт за нарушение на Закона заоръжия,боеприпасите взривните вещества и пиротехническите изделия. Бащата- стрелец е с криминално досие, разведен е с майката и е издадена ограничителна заповед за домашно насилие да не я приближава. Този път той взел детето за почивните дни и изведнъж започнал да стреля. Според местните хора злоупотребявал с алкохола.