За притеснителни случаи алармират жители на Димитровград. В една от групите на града в социалната мрежа Facebook местни  съобщават, че бездомно куче напада домашни любимци и хора.

 Твърди се, че черното животно се е нахвърлило на кученце от малка порода, което е било на повод. Стопанката на любимеца е паднала на земята, а кучето ѝ е било нахапано. Вледствие на нападението то починало.

Подробностите за случая разказва  друга димитровградчанка. Според нея инцидента е станал в близост до полицията, а агресивното животно изчезнало. Марина Иванова допълва, че кучето, което напада, не изглеждало агресивно, а причината за поведението му е неизвестна.

"Внимавайте! Поредното пуснато бездомно куче /черно около 15 кг/. Нападна и рани малко куче на каишка. А госпожата беше повалена на земята", алармира Даниела Василева.
 
"Тази сутрин се случи произшествието. Пред санирания блок, в близост до полицията. Кученцето почина. Бездомното изчезна, но определено беше повече от 15 кг. Не изглеждаше агресивно, неизвестно защо нападна домашното", допълва Марина Иванова.

Източва ли се Здравната каса чрез фиктивни операции? ВИДЕО

Други граждани споделят, че е извършено и друго нападение над домашен любимец, при което бил нахапан човек - отново от безпризорно черно куче. И двата случая са от днешния ден - 21 май, като не е известно дали агресивното животно е едно и също.

  "Днес черно куче също е нападнало домашно куче и е нахапало собственика. До новия паркинг на пазара", пише Деница Иванова.
 
"В случай на агресия, проявена от животни, трябва незабавно да се сигнализират органите на местната власт и/или РУ МВР", съветва Кирилка Чолакова.
 
"Къде са защитниците на животни? Да си го намерят и приберат", чуди  се Данче Костова.
 
Към момента няма официална информация по случая от властите. Не е известно и дали компетентните институции са сигнализирани. Разказите за станалото притесняват местните жители, които смятат, че кучето трябва да бъде установено и заловено.
Очаквайте подробности!