Четиринайсетгодишното момче, което пострада в тежкия пътен инцидент вчера в казанлъшкото село Бузовград, е в кома и е интубирано. Това съобщи проф. Йовчо Йовчев, директор на УМБАЛ "Проф. д-р Стоян Киркович", където е настанено за лечение.

Тинейджърът е с опасност за живота, посочи още медикът.

Шофьорът, блъснал дете и избягал, се оказа дрогиран и пиян

Днес Районната прокуратура в Стара Загора повдигна обвинение спрямо 57-годишния Д.К. за нарушение на правилата на движение по пътищата и причиняване по непредпазливост на средна телесна повреда на 14-годишния И.С. Инцидентът е станал около 17:30 часа на 11 ноември.

Водачът е управлявал лек автомобил марка „Опел Астра“ под въздействие на алкохол от 1.38 промила и след употреба на наркотично вещество – метаамфетамин, установени с техническо средство. Той е избягал от местопроизшествието и се е укрил, заловен е четири часа по-късно.

Обвиняемият е задържан за срок до 72 часа с постановление на наблюдаващия прокурор. Предстои Районна прокуратура-Стара Загора да внесе искане в съда за вземане на мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо него.

Под ръководството на прокуратурата в Стара Загора се провежда активно разследване за установявате на цялата фактическа обстановка по случая и доказване вината на обвиняемото лице.