На фона на рекордната смъртност в страната ни и задъхване на здравната ни система, на фона на множество сектори, затворени или със силно ограничена работа, навалиците пред големите магазини, които по необясними причини работят, продължават! Въпреки обявяването на удължаване на противоепидемичните мерки в страната и призивите за социална дистанция, и днес сме свидетели на струпване на множество хора в големите вериги магазини, предаде репортер на GLAS.bg.

Нова заповед за мерките в Пловдив около Коледа и Нова година

В момента пред Джъмбо в Пловдив има 270 души на опашка! Ето илюстрация на навалицата:

"Недопустимо", нарече преди дни това областният управител Дани Каназирева това, което се случи в същия този магазин от веригата на "Джъмбо" в Пловдив. Има ясно и конкретно решение на Областния кризисен щаб за броя на посетителите във всеки хранителен и нехранителен магазин в Пловдив областта.

"За какъв локдаун говорим?"... Магазин в Пловдив се пръска по шевовете СНИМКА

Още тогава тя заяви, че при установен брой на посетителите – 150, е видно, че те са много повече и е надвишен, както и не са спазени противоепидемичните мерки. Беше установено и че броят на посетителите не е бил контролиран и грубо е нарушено решението на Областния щаб.

"Затова ще поискам от РЗИ да бъде съставен акт и наложена санкция, а при следващо нарушение да бъде затворен магазинът. Съгласна съм с изразеното мнение от повечето граждани, че не може мерките да се спазват от едни,  да бъдат затворени заведенията и много други бизнеси и сфери,  а в същото време да има подобни случаи в магазините. Това води до  риск – мерките да не доведат до желания резултат", допълни Каназирева.

Е, сега ние питаме - какво се промени?

Кипящият живот - въпреки пандемията и въпреки заповедите на здравния министър, си продължава и на Главната под тепетата. Жизнерадостни пловдивчани - без маски и очевидно без всякаква дистанция, си се разхождат и си бичат айляк... както само те си знаят:

Всичко това се случва на фона на възмущението на обществото относно противоречивите мерки. Представители на един от най-засегнатите браншове от мерките - този на заведенията, се готвят за първи протест.

Бармани, сервитьори и готвачи ще изразят недоволството си в понеделник, 21 декември, в различни градове от страната, първият от които е Пловдив. За това те се организират в социалните мрежи. До момента в пловдивския протест участие са заявили близо 700 души. 

Навалица и опашки в Пловдив, сервитьори и бармани готвят първи протест! СНИМКИ