Силна буря и ситна градушка са връхлетели този следобед и столицата. За това съобщават от Meteo Balkans.

Природното явление е забелязано около 14 часа в кв. "Симеоново". Ледените късчета били с размерите на грахово зърно, но не успели да се натрупат.

Припомняме, че град удари и много други части на страната.

Внезапна градушка падна край Хисаря днес. Ледени топчета бързо премениха обстановката днес,  а дворове и полета бързо побеляха.

Ситна градушка удари и сливенското село Гавраилово. Тя бе придружена с обилен дъжд. Големи ледени късчета паднаха и в ямболското село Черган.

През утрешния ден също са възможни  градушки. Това предупредиха синоптици. Очаква се купеста и купесто-дъждовна облачност и ще има краткотрайни валежи и гръмотевици. от сутринта, ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност и ще има краткотрайни валежи и гръмотевици. Ще има и градушки. Вятърът ще бъде слаб, но по време на гръмотевичните бури ще се усилва. Максималните температури ще бъдат между 21° и 26°, в София - около 22°.

Над Черноморието още преди обяд ще започне да се развива купеста и купесто-дъждовна облачност и ще краткотрайни валежи, на повече места по северното крайбрежие.

Градушка връхлетя части от страната ВИДЕО+СНИМКИ