Буря отното приближава София. Небето над столицата ни е почерняло, а гръмотевици и вятър предхождат задаващия се дъжд.

Към този момент черни облаци са надвиснали над Захарна Фабрика, Младост 3, Манастирски ливади и Лозенец, сигнализират потребители в социалната мрежа Фейсбук. "Вече се вихри. Но за сега затихна. Явно се носи на талази.", пише Ирена по повод бурята.

Както прогнозират и синоптиците, днес след обяд ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност. На места ще превали краткотраен дъжд с гръмотевици. Има условия за градушки. Вятърът ще се ориентира от северозапад, ще е умерен, в Дунавската равнина и западната част от Горнотракийската низина временно силен. Максималните температури ще са между 25° и 30°, в София около 25°.

Припомняме, че минатала седмица бурята в София, която бе придружена с градушка, донесе множество неволи на столичани. Улици бяха наводнени, коли заседнаха в подлеза на "Подуяне", имаше огромно задръстване, а върху други автомобили паднаха дървета.

Както GlasNews.bg писа, снощи след полунощ мощен вятър събори снощи много дървета по пътища и улици в Сливен. Вероятно има нанесени щети по автомобили и къщи. Жителите в някои части на града са останали без ток.

Силен вятър събори дървета в Сливен ВИДЕО

Снимки: Петко Лолов, Лиза Пашова, Крис Иванов / Facebook