Центърът на южен Димитровград се превърна в открита сцена за почерпени - чалга звучи, кръшни кючеци се играят.

Чалга звучи всяка вечер в центъра на Димитровград - не, не е жива музика с оркестър, песните се възпроизвеждат от забележителна тонколонка, която чрез светлините си създава илюзията за открита дискотека. Децибелите са на макс, а почерпени вдигат наздравици с кенчета бира, въртят и кръшни кючеци... общо взето обстановката е "патриотично маане".

Куриозно е, че забавлението на почерпените се осъществява на метри от Културен дом "Химик".

За "партито" научаваме от публикация, споделена в социалната мрежа Фейсбук от Венко Костов. Той пише, че градът се е превърнал в ромски. "Как може всяка вечер в центъра на Южен Димитровград ромите да изкарват тонколони и да играят кючеци, да пият бира?", чуди се той.

Костов отправя и въпрос: "Няма ли полицейски патрули или други общински контролни органи?! Направо ми се повръща!".

Част от димитровградчани са възмутени от дискотеката на открито, а други не разбират какъв е проблемът в това чалга да звучи всяка вечер в центъра на града.

"Някои хора го могат, а други не, вие се забавлявате по един начин, а други по друг значи това че. Някои хора имат пари и ходят по кръчми и дискотеки, а други нямат, за тях това е забавление, просто следващия път се замислете как на вас ви е хубаво на кръчма, бар дискотека и се сетете за тях! Благодаря!", пише в коментарите Васил Пейчев.

Трябва да има интеграция - друг начин няма, смята Диана, ето какво пише още тя:

"Това е сган с тотално чувство за безнаказаност, наглост и безочие.". Стефка Сотирова отговаря на Диана със следния коментар: "Възможно е, но иска време, здрава ръка и желание. Ако не пълна интеграция, поне частична. Сега по селата "шетат" из дворовете и къщите на възрастните хората и празните къщи."

Вижте видео:

Видео и снимка: Венко Костов