Навръх 3 март една пловдивска продавачка беше ограбена. Млад мъж влезе в края на работния ден в магазина й за втора употреба на бул. "Източен", срещу стадион "Ботев", и безцеремонно отмъкна на жената портмонето й, в което е имало пари, лична карта и дебитни карти.

Жената се казва Богдана Танкова и е на 64 години. Репортер на Glas.bg се срещна с нея, за да... й покаже едни снимки. И да я попита това ли е обирджията. Защото наш читател, след като е гледал рубриката Дръж крадеца по Нова тв, ни се обади, за да каже, че е разпознал крадеца.

Разпозна го и Богдана. Жената каза, че момчето, което вижда на снимките, със сигурност е това, което вечерта на празника я е обрало безскрупулно. Тя тъкмо е затваряла магазина и вече си е била приготвила раницата, когато той влязъл и поискал да си купи яке. Започнал да мери, все нещо не му харесвало и искал нови и нови. В един момент се отказва да мери и заявява, че ще дойде пак утре, защото си е оставил колата на аварийни.

Междувременно от видеото, заснето от камерите в магазина, се вижда, че крадецът нарочно поставя якетата върху раницата на жената, вижда се как рови в нея - два пъти неуспешно, и от третия път изважда портмонето и си го слага отзад в панталона.

Продавачката обаче чак на сутринта разбира, че й липсва портмонето. Слава богу, вътре е имало малко пари, жената е блокирала  картите и се обадила на полицията. До този момент обаче престъпникът не е разкрит. 

Само че читател на Glas.bg, го позна. Показахме тези снимки на Богдана Танкова и тя е категорична, че именно мъжът на тях е крадецът. Вижте го:

Според нашия читател този мъж, който е от Трилистник, и друг път си е присвоявал чужди вещи и пари, включително от него. Има отличителна татуировка на врата, която също е забелязана от продавачката. Знаем името му, вече го знае и продавачката, ще го разбере и полицията.