Какъв е шансът две жени с еднакви имена, които не се познават, да родят в един и същи ден в една и съща болница?

А какъв е шансът и двете да са взели решение да съхранят стволови клетки в една и съща тъканна банка?

А каква е възможността двете майки с еднакви имена, родили в един и същи ден и съхранили стволови клетки в една и съща тъканна банка, да са избрали еднакви имена за децата си? Тук вече съвпаденията стават доста и статистиката би показала доста ниска стойност за вероятност. Но се случи! 

Случката е от пловдивска болница и за нея разказаха от самото лечебно заведение:

"Елена Филипова и Елена Димитрова са тези, които ни накараха да проверим няколко пъти дали някъде няма грешка, докато не осъзнахме, че става въпрос за поредица от щастливи случайности. Двете жени родиха на трети юни две прекрасни бебенца – момченце и момиченце. Първо дойде Александър – в 8.39 часа в екипа на д-р Светлана Петрова, неонатолога д-р Ана Миовска и ак. Таня Ролева. По-малко от четири часа по-късно, в 12.12 часа под вещото ръководство на д-р Здравко Минев, неонатолога д-р Мария Нещерова и ак. Даниела Ваклинова, се роди и Александра.

Колкото и да вярваме, че късметът е както си го накъсметиш, всеки ден се срещаме с чудото на живота. И знаем, че животът често е отвъд границите на видимото и измеримото. Вярваме, че съвпаденията на Елените, Александър и Александра са предвестници на късмета, който предстои да съпътства пътя им. Пожелаваме им го от сърце!"

Присъединяваме се към пожеланията на медиците - нека и Елените, и дечицата им да са здрави и щастливи!