Коронавирусната епидемия постави много хора в тежко положение, като ги остави без работа и пари. Такава е и историята на Валентин. От три месеца е без работа, а сметките вървят. Очаква скоро да му спрат тока и водата, поради невъзможност да ги плати.

Той не моли за пари - иска да си намери работа. Чувства се притиснат в ъгъла. Похарчил е и последните си спестявания и с огромно неудобство си купува храна на вересия, чуди се как ще се издължава, сподели той пред Glas.bg

„Не бягам от работа. Работил съм какво ли не – от охранител и строителен работник до брокер на недвижими имоти“, казва той.

Живее в Пернишко, но би отишъл и другаде – само работа да има и една стаичка за спане.

„Постоянно обикалям и търся работа, ходя на интервюта, но не се обаждат повече. Надявам се някой да ми помогне да работя отново, София, Перник, Варна... където и да е.“

50-годишният мъж има издадено ТЕЛК решение, но с право за работа. По думите му именно този документ „плаши“ работодателите, а той, е в състояние да работи.

Нека в този труден за всички момент да помогнем на един човек в нужда! Да бъде полезен сам на себе си, изкарвайки честно прехраната си.

Ако някой може и иска да помогне на Валентин – това е телефонът за връзка с него: 0889028463