Десетки автомобили осъмнаха с фишове от по 50 лева за неправилно паркиране в пловдивския квартал "Кючук Париж", предава TrafficNews. По думите на техния читател е проведена специализирана акция вчера около 9:00 часа сутринта срещу всички живеещи на улица „Георги Икономов” в квартала.

„Всички автомобили имахме фишове, въпреки че винаги паркираме по един и същ начин. Аз лично живея от 40 години тук и никога до сега не съм бил глобяван. Това се води предблоково пространство и нямат право да ни глобяват. Освен това, фишовете бяха само за автомобили пред блока, при положение, че наоколо има множество неправилно паркирани коли. Автомобили бяха спрени дори и в зелените площи и междублоковите пространства, но те не бяха глобени”, разказа потърпевш пред медията ни. По думите му глобените коли не са пречили по какъвто и да е начин на движението на други МПС-та и пешеходци.

„Тротоарът пред блоковете е скосен и винаги се е ползвал за паркинг, но колите не пречат по никакъв начин на пешеходците. За момента не знаем и да има специална организация на движението”, разказа още той.

От TrafficNews са се свързали с директора на ОП „Общинска охрана” Димитър Палашев, който извърши незабавна проверка. По думите му фишовете са били написани след подадено оплакване, че се нарушава спокойствието и обществения ред и се възпрепятства преминаването на пешеходци.

„За момента глобите няма да са ежедневни, но ако се подават сигнали сме длъжни да реагираме”, добави още той.

Припомняме, че подобен казус наскоро имаше и в ЖК „Христо Смирненски”. На ул. „Йордан Гавазов” в квартала бяха глобени всички автомобили, спрени от лявата страна, макар жителите да паркират така от години. Там проблемът също беше, че глобите се съставят на избираеми улици, а не на автомобили, които са нарушили пътните знаци.