Тълпа от хора пред Центъра за кръводаряване в Пловдив. От цялата страна - София, Сливен, Велико Търново... Дошли да дадат кръв за непознато момиченце, защото са прочели в интернет. В по-голямата си част - млади хора, чакащи търпеливо, с чувство за хумор, без пререждане и без нерви. И екипът на Центъра, който 3 часа (!) след официалния край на работното си време приветливо и уморено-усмихнато посреща и последния желаещ да дари.

Така пловдивчанка обрисува картината пред Центъра за кръводаряване под тепетата, където само за два дни беше събрано цялото необходимо количество кръв за 9-годишната Ромина, която спешно се нуждаеше от 80 банки кръв. Както вече ви съобщихме, детето страда от левкемия, а преди няколко месеца баща й е починал със същата диагноза. Момиченцето се лекува в детската онкохематология на УМБАЛ „Св. Георги” в Пловдив. 

Търсят спешно кръводарители за болно дете в Пловдив

Сега благодарение на десетките отзовали се отзивчиви българи необходимата кръв е събрана и лечението на момиченцето може да продължи.

„Към момента необходимото количество е набавено, кампанията засега се прекратява. Благодарим от сърце на всички, откликнали на призива за помощ!“, пишат близките на момичето.

Банковата сметка на майката е: 

ДЕЯНА БЕЛЧЕВА НОНЧЕВА IBAN: BG93BPBI79352053555103