Грозна случка търси и своето продължение. Предисторията? Хулиганство, коeто на пръв поглед изглежда младежко безхаберие - дете откраднало колело от дете.
 
Случката е от столичен парк, където тийнейджър на видима възраст 12 - 14 години отмъкнал чуждата собственост. Ситуацията се разиглала преди няколко седмици, а днес родителите на потърпевшото дете се опитват да открият хората, възпитавали сочения за извършител на проявата.
 
"Това е хубостникът, откраднал колелото от ръцете на сина ми в парка преди няколко седмици. Моля, ако някой го разпознае или познава, да се свърже с мен. Детето изглежда на видима възраст 12 г.-14 г.", пише Десислава Стефанова.
 
Кадрите са разпространени в социалната мрежа, където потърпевшите родители се опитват да установят самоличността на сочения за извършител на кражбата и неговите родители. Случката провокира и дискусия - за възпитанието на най-малките, за примера, който виждат край себе си.
 
"За това искам да видя родителите. Сега колело, утре автомобил, взлом...  И като са го видeли, че се прибира с чуждо колело, не са ли го попитали откъде е?", недоумява Стефан Стефанов.
 
Някои столичани са на мнение, че подобни посегателства са следствие от грешно възпитание, от липса на внимание към ценностите, формиращи се в детето. Други отиват още подалеч, винейки и родителите за собствения им житейски мироглед.
 
Вижте някои от мненията на столичани:
 
"Щом отсега прави такива простотии, не ми се мисли след някоя друга година какво ще става! Нещо изначално е сбъркано в тази държава. Пази Боже!", пише Теменужка Н.
 
 
"Дано да има полза от разговора, но щом се стига до кражба, ясно става в какво семейство расте младежът", пише Албена Г.
 
"Родителите и да ги намерите, не мисля, че има смисъл - ясен им е капацитета, щом през първите 7 г. не са си научили отрока да не пипа чужди вещи. Дано вашето дете не се е травмирало от случката. Колелото ще го замените", коментира Мария Д.
 
"Родителите да не са сляпи, че носи чужди вещи? Що за възпитание?", чуди се столичанин.
 
"Дано да се намери момчето и да се върне колелото на детето, много грозна постъпка. Нямам думи", отбелязва Иван Я.
 
Родителите на потърпевшото дете заявяват, че е подадена жалба по случая.