Пътник с неприятен разказ за ситуация, която се разиграла в автобус, обслужващ обществена линия в Пловдив. Мъжът твърди, че шофьорът на рейса "набил спирачки" и започнал да го "блъска". Причината? Ситуация е свързана с проблем, за който алармират и други граждани  - т. нар. "служебни места" в превозните средства. Разказ за ситуацията е споделен във Facebook от Христо Атанасов на 11 юли.

"Около 17:50 - 18:00 се качих на този автобус от Герджика до МОЛ "Марково тепе". Рядко сядам, но видях, че предната дясна седалка е свободна и се настаних. Веднага кондукторката се доближи и ми показа “скрит надпис”  - “служебно място”, пише Атанасов.

Мъжът станал от седалката и попитал къде са местата за инвалиди. Това провокирало и реакция, заявява Атанасова. "В този момент шофьорът наби спирачките преди светофара на бул. "6-септември", напусна кабината и започна да ме блъска, защото се бил изнервил", твърди Атанасов.

"Минал ли е на психотест?", чуди се той.

Вижте целия разказ на Христо Атанасов:

"Около 17:50 - 18:00 се качих на този автобус от Герджика до МОЛ "Марково тепе". Рядко сядам, но видях, че предната дясна седалка е свободна и се настаних. Веднага кондукторката се доближи и ми показа “скрит надпис”  - “служебно място”?!
 
Станах и попитах откога в обществения градски транспорт има такива места? И къде са местата за инвалиди? Имаше само знак за майки с колички?! В този момент шофьорът наби спирачките преди светофара на бул. "6-септември", напусна кабината и започна да ме блъска, защото се бил изнервил. Минал ли е на психотест?
 
Някои се изживяват като мутри, а ние им даваме заплата, за да ни обслужват, но инвалидите не са интересни за Градски
транспорт! И тук има нужда от сериозни реформи!"
 
Припомняме, че преди дни друг пловдивчанин сподели за неприятна случка в градския транспорт. Пловдивчанинът твърди, че шофьор  поискал от жена, която му направила забележка, да слезе от автобуса. Пътниците се застъпили за пловдичанката и заедно с нея напуснали, като изчакали друг рейс.
 

GlasNews е готов да разпространи версията и на засегнатата страна.