Докато бях в Пловдив, видях тези деца, които проникнаха в оранжериите на едни хора, които идват често, за да работят там. Та тези деца не само влизаха вътре и унищожаваха ягодките, а и браха от тях (на чанти...), замерваха се с тях, замерваха оранжериите с камъни... Дойде охраната на блока. Когато го видяха, повечето избягаха... Един, който явно се е взел много насериозно, го обиждаше... и го замерваше с камъни.

Не пиша този пост с цел да ги натопя или друго, пиша го с цел да се замислите над постъпките си, защото те не са на повече от 14 години, а вършат такива неща!

Случката от пловдивския квартал Беломорски разказа в социалните мрежи момиче на годините на "героите" с ягодките. Разбираме, че възрастта им е трудна, че след изтощителния локдаун и онлайн обучение децата имат нужда от разнообразие на въздух, че са във ваканция и това е най-подходящото време за забавление, но... Този ли е начинът да се забавляваш? Да унищожаваш труда на някого и да се подиграваш с него?

Не сме привърженици на агресията, в никакъв случай, но по изключение ще се съгласим с едно от мненията, изразени под поста на момичето:

"Необходим е кожен колан, адресиран към задните части" на гаменчетата с камъните...