Поредна потресаваща случка с малки деца се разиграва преди дни във варненски квартал.

За инцидента сигнализира мъж в социалните мрежи. Той споделя, че 13-годишната му племенница си играела заедно с други нейни връстници в междублоково пространство в града. Натъкнали се на черешово дръвче и решили да си хапнат от плодовете... дотук добре!

За ужас на децата обаче, в този момент по тях се стреля с въздушна пушка. Момиченцето бива простреляно в ръката, а след подаване на сигнал и пристигането на линейка, то е откарано в болница. След направените манипулации, детето вече е добре!

Какво следва за извършителя и защо една череша може да доведе до фатален инцидент? 

"Най-вероятно си е мислел, че е на сафари в Африка и си гърми по живи мишени", пита се вуйчото. Вие как мислите?

Ето и пълния текст:

Здравейте, никога не съм бил активен в социалните мрежи, но тази случка ме остави потресен. Ситуацията се разиграва вчера 4.06.2020 г. в град Варна.
Става въпрос за групичка деца, в тази групичка е и племенницата ми, която е на 13 години.
Децата си играят мирно и тихо в междублоковото пространство, но там за зла участ е имало една череша. И както споменах, става въпрос за деца на 13 години, които най-вероятно са се подразнили от примамливия плод и са посегнали да си вземат по черешка. В този момент, от горните етажи на блока се чуват истрели от пушка и децата се скриват – който, където намери. Тогава идва и моята племеница, децата и казали:
Бързо скрий се, че някой стреля!
Тя вижда някакъв храст близо до нея и кляка, за да се прикрие. В този момент тя усеща нещо като ожилване и вижда кръв по ръката си, децата се панират и започват да крещят, но едно от тях е по - съобразително и се обажда на 112, пристига линейка и полиция. Племеницата ми е откарана в болница, ръката й посинява и тя не може да я движи. Оказва се, че в ръката й има чашка от въздушна пушка, която притиска нещо в ръката и тя посинява и става неподвижна. След като са й сцепили ръката и са отстранили въпростната чашка, ръката се оправя, синината изчезва и детето отново си движи ръката. Искрено се надявам да няма последствия и тя да си остане само със стреса и трите шева.
До колкото разбрах, полицията е открила въпросният господин, който най-вероятно си е мислел, че е на сафари в Африка и си гърми по живи мишени.

Разказвам ви всичко това, защото всички ние имаме деца, днес е моята племеница, утре може да е моята дъщеря или моят син, вдругиден може да са вашите деца.
Искам да се обърна към „ЧОВЕКА”, който извърши това деяние:
Ти нямаш ли деца, племенници или внуци?
Как би се почувствал ако някой стреля по тях?
А дали ти минава през акъла родителите ѝ какъв шок са преживели?
Майката на племеницата ми е с диабет и след като чува, че дъщеря й е простреляна в ръката, изпада в шок.
И това е, само защото някое дете си е откъснало череша от дърво, което се намира в междублоково пространство?!
Надявам се, нужните институции да се самосезират и това същество да си получи заслуженото, но същевременно и не вярвам, като знам в каква държава живеем.
Бог да пази децата ни!
Николай Ангелов.