Трафикът в Пловдив става все по-напрегнат, а това води и до конфликтни случки между шофьори, колоездачи и пешеходци.

Често недоволството се пренася и в мрежата, където различните гледни точки се сблъскват.

Призив към пешеходците, които скачат пре колите на пешеходна пътека, буди недоумението на пловдивчанка, а Невена Цветкова решава да сподели наблюденияа си от водачите в града. Тя публикува и "молба" към шофьорите, която отново засяга темата за шофирането с разумна скорост.

"Така, шофьори, ще ви замоля да карате с ниска скорост, когато видите пешеходна пътека и ви гарантирам, че ще имате време да реагирате, не да ми махате с ръка, защото не сте ме видели - 1.74 метра жена с количка. Иначе дупки с по 20-30 см диаметър ги виждате, нали", пише тя.

Вижте цялата публикация на  Невена Цветкова:

"Чета призив към пешеходците да не "скачат пред колите на пешеходна пътека". И побеснявам.
Така, шофьори, ще ви замоля да карате с ниска скорост, когато видите пешеходна пътека и ви гарантирам, че ще имате време да реагирате, не да ми махате с ръка, защото не сте ме видели - 1.74 метра жена с количка. Иначе дупки с по 20-30 см диаметър ги виждате, нали?

И, всъщност, отново стигаме до липсата на контрол. Из целия град има коли спрели на забранени места, които създават предпоставки за възникване на ПТП. Из целия град има шофьори, които от лява лента продължават направо и отново създават предпоставки за възникване на ПТП. Има шофьори, които ми обясняват, че трябва да стъпя, за да ми спрат на пешеходна пътека.

Има шофьори, които ми се карат защо не слизам от колелото, въпреки че има велоалея на асфалта и велосветофар. Мечтая си за град, в който примерните шофьори са мнозинство, а тези, които не шофират според правилата са глобявани."