Дюнерът се превърна в основна тема през последната седмица. Председателят на международната федерация на дюнерджиите Мехмед Мерджан обяви именно консумирането на дюнерите за "хранителен тероризъм". В турските медии се появи информация за използване на мазнина за правене на caпун и месо, кoeтo ce трeтирa c бeлинa.
Според Мерджа, ако едно месо е започнало да се разваля, те просто го промиват с белина и го пекат. Особено пилешкото, което по-бързо се разваля. "А те взимат точно такова месо от борсата, защото е на половин цена", казва Мерджан.
"В тях слагат до 40% животинска мазнина, използвана в производството на сапуни. Нека хората, които се редят на опашка за дюнери пред евтините будки, да знаят, че утре ще се стоят на опашка пред кабинета на лекаря, допълва Мерджан.
"Уау! Как белина? Белината разяжда и няма как да се третира пилешко месо с нея. Не съм чувал и за сапун. Това заяви Денислав, който прави дюнери", в ефира на Нова телевизия. По думите му заведенията у нас се контролират от БАБХ и подобно нещо няма как да се допусне.
"След 12 часа, ако месото не е използвано - то се бракува. Дори шишовете си ги правим ние. На тях има само пилешко месо от бут и марината", обясни още той.
Прочетете още
- 17:09 Опасност от скъсване на далекопровод! Затвориха АМ "Тракия"
- 17:00 Манол Пейков "изгоря" на летище София: Това е пладнешко грабителство!
- 11:14 Сложна зимна обстановка по АМ „Тракия" – непочистени участъци и затруднено движение*
- 19:00 Снежни човеци: Креативност и възторг в заснежения уикенд на България