Задържаните твърдят, че синът на хижаря ги подгонил с резачка.

Джорджано бил сред групата, обвинени в побой над хижар и разбиване на жижа "Лескова". Това стана ясно снощи, във вечерното шоу на Цитиридис. Водещият показа снимка на момчетата, които бяха замесени в побой на хижа, като сред тях е и Джорджано. 

Припомняме, че около 15 ч. следобед в деня на изборите полицията получава сигнал за инцидент, станал в хижа близо до Своге. Компания приятели се качват на хижа „Лескова“ на 2-ри октомври, за да ползват барбекюто до хижата. Твърдят, че малко по-късно са изгонени оттам, а след сигнал до МВР - и задържани за 24 часа, тъй като по разказ на хижар, момчета са го били с "различни видове тояги, заплашили го, откраднали и резачка". 

Момчетата от своя страна разказат, че собственикът на хижата е бил доста негативно настроен: "Напуснете, това е частен имот, вие нямате работа тук", им говорил хижарят. След два часа и половина се появява синът му със запален моторен трион, т.нар. резачка, и ги заплашва, че ще ги избие, защото са в частен имот.

Задържали са само водачите на моторните превозни средства. Въпросният господин във видимо неадекватно състояние, според момчета, твърдял, че са нанесли побой, почупили са хижата", разказа задържаният Людмил Дачев.

Младежите твърдят, че след инцидента стопанинът на хижата е отворил дарителска сметка с мотива, че събира пари, за да възстанови щетите. Полицията съобщава, че не е открила разрушения на мястото с изключение на два счупени прозореца.

Така и не става ясно, дали изпълнителят на "Отиваме на купон" Джорджано е бил част от компанията или просто момчетата са го видяли на въпросната хижа и са поискали да се снимат с него.