Македонските туристи, които загинаха при жестокия инцидент на магистрала "Струма" са пътували с автобуси на туристическата фирма "Беса транс", регистрирана в Кюстендил, показа проверка.

Фирмата съществува от 2011 г., а от 2019 г. едноличен собственик на капитала й е 30-годишният Аздрен Зубери - македонски гражданин от албански произход. Фирмата редовно организира екскурзии до Турция. Въпреки че официално по регистрация седалището й е в Кюстендил, фирмата има офиси в Скопие и няколко града в РС Македония.

Потърсени за коментар, от фирмата заявиха за "24 часа": "Не можем да ви дадем информация. Не знаем нищо."

"Съвпадение на имената на фирмите е. Тази - българската се занимава с транспорт на товари", каза мъж, живеещ на адреса, посочен в Търговския регистър седалището на "Беса транс".

Преди това управител на фирмата е бил Бесник Амети.

В апартамента живее сем. Петрови - пенсионерка с двамата си синове. Жената обясни, че не знае да има регистрирана фирма в жилището й, но допусна, че може и нещо такова да е станало, защото преди десетина години синът й бил международен шофьор. На същия адрес има регистрирани още двайсетина фирми.

Все още не е ясно дали наистина има съвпадение на имената на регистрираната в Кюстендил фирма и тази, организирала екскурзията до Турция, която има офис в Скопие, близо до Старата чаршия.