Съпругата на починалия при инцидента с МиГ-29 майор Терзиев – Димитрина Попова използва социалните мрежи, за да се обърне към президента Румен Радев. В публикация в личния си „Фейсбук“ профил Попова пита дали ще има честно разследване на инцидента, при който загина майор Терзиев.

„Г-н Президент, ще има ли честно разследване и дело за инцидента с МИГ-29 (а такова ще има), защото всички свързани лица са с Ваша протекция и ще бъде ли прокуратурата независима, или Гешев е прокурора на Борисов, а военна прокуратура е на Радев. И ние очакваме промяна..." Това написа във фейсбук вдовицата на загиналия майор Валентин Терзиев Димитрина Попова.

В поредица от публикации Попова посочва, че с лични средства и без записи и черни кутии е успяла да разбере „истината за нещастния инцидент“ с Валентин Терзиев“. Тя се обръща и към служебния министър на отбраната Панайотов.

„Това, че не е пилотска грешка го знаех още на 9 юни, след като се разбра, че няма отказ в техниката. Но вие тогава твърдяхте друго, а и няма гаранция, че сега „палачинката е обърната“, заради медийния и обществен натиск, но до края на следствието може пак пилота да е виновен“, пише Попова.

Тя пита също, защо министърът не е поискал рапорта за уволнение на ръководството на „Граф Игнатиево“, както и на началника на щаба на ВВС. Попова пише още, че на пилотите не се осигурява достатъчен нальот, но въпреки това се изпращат на стрелби.

Преди дни пред БНР военният министър коментира думите на Димитрина Попова. „Когато една жена губи любимия си мъж, за нея светът рухва. След загубата на нейния любим, всички приказки на света са празни. Няма значение дали ги казвам аз, или някой друг“, каза тогава военният министър.

 

Съпругата на загиналия майор Терзиев с версия за смъртта му