Евтини контейнери за по 2000 лева продължават да се продават в социалната мрежа. За измамната схема ви разказахме миналата година. Тогава цената за брой беше друга – само 1500 лева от „фалирала фирма“. Хората зад успешния бизнес продължават умело да заблуждават купувачи. Тайната за успеха на измамниците е искането за превод на капаро. До екипът ни достигна информация за още един ужилен преди броени дни. Бургазлийка се е натъкнала на обява във Facebook група. Там човек с името Етем Яшар продава собственият си контейнер за живеене в Ямбол. „Няма течове, няма изгнило,“ уверява той. Предлага и транспорт.

Контейнер за живеене само за 1500 лв.! Твърде добре, за да е истина

GlasNews.bg се свърза с Женя. Тя е проявила интерес и решава да се обади за повече информация на посочения от Етем номер.

„Много умело говореше, спокойно и омайващо, че едва ли не е много честен. Мъжът ми също разговаря с него, направиха уговорка да видим фургона и да го вземем. Преведохме капаро от 200 лева. Дойде уговореният ден, позвънихме му, но телефонът беше изключен,“ споделя тя.

Според жената измамниците откликват веднага на съобщения от жени в социалната мрежа. На мъже не отговарят.

Проверка установи, че същата обява се върти из различни групи. Публикация е споделена и от профили с имена - Йоана Лалева и Тихомир Павлов. След време съдържанието се изтрива.

Само преди седмица и друга жена е била ужилена с 500 лева за капаро.

Женя се надява да предупреди повече хора за дейността на Етем Яшар. Това са и телефонните му номера: +359877243705 и 359876608176.

GlasNews установи, че банковата сметка, по която Женя е превела капарото е регистрирана в банка в град Русе.

Призоваваме отговорните институции да се самосезират и предприемат незабавни действия.

Продължаваме да следим темата.