Шофьор с кола, която е с пловдивска регистрация, успя да предизвика дискусия в социалната мрежа. Причината е начина, по който неизвестният водач е паркирал в град Кърджали. Ситуацията е забелязана в "синята зона" в центъра на родопския град.

Черната кола била паркирана по средата на две очертани паркоместа, а така оставила други шофьори без място за паркиране. В същото време мъж споделя, че е търсил цели 20 минути къде да остави автомобила си.

"Да попитам дали си е пуснал 2 СМС-а този с пловдивската регистрация? Днес, търсейки място за паркиране, 20 минути търсихме място точно в този район", разказва Мохамед Р.

Бележка към шофьор, спрял на грешното място: Ако искаш среща, отиди в "Ергенът"

Случката провокира дискусия в мрежата, а неочаквано, но много от местните реагират с разбиране към действията на непознатия водач.Те смятат, че паркоместата са тесни, което води до сериозни затруднения за водачите.

Като местните смятат, че очертанията трябва да бъдат по-широки - за удобство на водачите.

"Тези очертания са доста намалени, ако спреш както е очертано, не можеш да си отвориш вратата. Да не говорим, че на много места изобщо няма очертания. Още на първия дъжд се измиха, все едно с тебешир ги чертаят", твърди Георги П.

Дете надраска паркиран бус, остави и страшна бележка СНИМКИ

"Нека първо да оправят парковите места и след това да коментираме кой как е спрял, че в момента не може да знаеш положението на човека. Може да има проблеми с кръста или с нещо друго, и му се налага да отвори по широка тая врата", добавя друг гражданин.

Подобни паркирания в други точки на страната будят вълна от недоволство. Но явно кърджалийци са по-толерантни, отчитайки спецификите на местните паркоместа.