Тридневен благотворителен авто-мото фест, организиран от Софийските мотоклубове в подкрепа на донорството и трансплантациите, събра стотици в парка до Терминал 2. Той се провежда между 23 и 25 юни.

Организатори са софийските мотоклубове чрез Сдружение „София МС 22“, а съорганизатори са „Соф Кънект“ АД, СО-район „Слатина“, фондация „София - европейска столица на спорта“, фондация „Благотворителност и милосърдие“. Събитието е подкрепено от Министерството на спорта, Министерството на туризма, Министерството на здравеопазването, Столичната община и много неправителствени организации.



Със събраните средства организаторите на мотофеста ще закупят и дарят медицинска апаратура.

В програмата на фестивала участват различни музикални изпълнителни и известни личности. Също така бяха представени автомобили за милиони.

По време на събитието върху площ от над 100 декара ще бъдат представени най-новите модели мотоциклети, автомобили, кемпери, каравани, ATV, UTV. Посетителите ще имат възможността да видят различни видове аксесоари и принадлежности за мотори, автомобили и планински туризъм. Детски кът, спортна зона, забавления за деца и възрастни, томболи с награди и много изненади ще очакват гостите на феста.

Утре е последният ден от фестивала. Вижте и програмата:

Ето и за активностите на затворената отсечка между Терминал 1 и Терминал 2: