Мъж, който насочи пистолет към главата на свой съсед в столичния квартал "Люлин", може да остане на улицата. От общината са го уведомили, че ще му отнемат апартамента, ако системно нарушава правилата, предава Нова тв.

Както от GLasNews съобщихме тази сутрин, междусъседска война стигна до опит за решаване на проблема с оръжие. На кадри от охранителни камери се вижда как мъж насочва пистолет към главата на съседа си.

За случая сигнализира потърпевшият.

Мъж от Люлин извади пистолет на съсед. Какво направи полицията? ВИДЕО+СНИМКИ

Историята се разиграва в 4 сутринта на 24 май в столичния квартал „Люлин”. Съседът на Ивайло Стоянов вади пистолет и го насочва към главата му.

"Лице, намиращо се под въздействието на забранени субстанции (признато от самия него пред свидетели), на което си позволих да направя забележка, затова, че около 03:45 (през нощта) реши да завързва със скоба тип „свинска опашка“ преградната врата на етажната площадка.

Повиканите от мен полицаи, от 09 РПУ, пристигайки на адреса, дори не задържаха въпросното лице (не му и отнеха и оръжието). След подадена жалба, написани подробни обяснения и предоставени видео записи, мои и на свидетел, в същото районно управление, до ден днешен човека си се разхожда необезпокояван. Всичко по случаят е предадено и в прокуратурата, откъдето също няма резултат.

Тук идват въпросите: „Трябва ли да се случи нещастен инцидент за да се потърси отговорност от даденото лице?“. „Къде са властите – изпълнителна и съдебна?“. „Кой защитава обикновеният човек, работещ и грижещ се за прехраната на семейството си?“ Та нали нашата държава е с най-голям брой полицаи на глава от населението….

Не бях решил да занимавам обществото с проблемите от битов характер, но се надявам след дадената гласност на случая да се предприемат действия и отговорното лице да бъде съдено съгласно действащото българско законодателство. На адреса живея със жена си и детето ми на година и половина, и семейство с две деца на 12 и 15 г., както и още пет други човека, а в жилищния вход сме 82 апартамента., разказа Стоянов.