Спецакция на столичната полиция и районната прокуратура в ресторант в София. Според официалната информация няма задържани.

По неофициална действията са насочени срещу бившия шеф на столичното следствие Петьо Петров, известен с прякора Еврото, и срещу бизнесмена Размиг Чакърян-Ами.

Спецакция в София!

Според информация на БТВ, акцията е свързана с убийството на Красимир Каменов-Къро от миналата седмица.

Екипите на полицията и прокуратурата са влезли късно снощи в заведението и са проверили документите на клиентите. В ресторанта е бил и Пепи Еврото, но той не е задържан, а е успял да избяга.

Собственик на заведението е Размиг Чакърян-Ами. Знае се, че той се познава с Красимир Каменов-Къро, защото е бил негова охрана много отдавна.

Акцията започва късно снощи. Собствениците са уведомени веднага, каза управителят на заведението.

„Просто дойдоха, започнаха да оглеждат и до там. Нито са искали документи, нито проверки„, каза управителят на заведението Николай Иванов.

„Спецакцията от снощи се провежда под надзора на СГП, така че, ние изпълняваме указанията които ни се дават като постановление. Има извършени процесуално-следствени действия на няколко адреси. Подробности повече от това не мога да изнеса”, заяви главният секретар на МВР Петър Тодоров.

Отварянето на стари дела, свързани с Петьо Петров, известен като Пепи Еврото и случаят “Осемте джуджета”, е функция на промяната в прокуратурата, казва журналистът от Антикорупционния фонд Николай Стайков, направил разследването.

“Виждаме версията на прокуратурата- 2.0, която изведнъж отваря затворените дела с нова мотивация, с нов интерес. Не мога да се отърва от усещането, че става дума за отмъщение на инициаторите за смяна на главния прокурор, но от друга страна може това да е начинът да се стигне до някакъв резултат”

Според неофициална информация, бившият шеф на столичното следствие Петьо Петров - Еврото е обявен за издирване.

От държавното обвинение официална информация засега няма.