Инфаркт, вследствие на високо кръвно налягане и висока кръвна захар – това е причина за смъртта на голямата певица Ваня Костова. Това каза пред Kmeta.bg композиторът Стефан Диомов. “Тя не беше глезла, не обичаше да ѝ се обръща толкова много внимание. Самата тя не си обръщаше внимание, което доведе до това болестта ѝ да се усложни и да доведе до фатален край”, каза той.

Не е изключено обаче да става дума за пост ковид синдром, тъй като Ваня прекарала инфекцията в началото на април. На рождения си ден на 18 април се чувствала по-добре, разказаха нейни близки.

Великата Ваня Костова подготвяла голям концерт в Бургас

“Последната ни среща беше на концерт във Велико Търново. Тя беше в прекрасно настроение и прекрасна форма. Пя повече отколкото трябваше, изпълни няколко биса. После вечеряхме с цялата група. През ум не ми мина, че ще се случи това”, посочи той.

“Уникален глас и неповторима певица. Ваня беше истинска. Беше вълнуваща – такива певици се раждат много рядко. Тя съчетаваше качества, които са неповторими – нейното чувство за фраза, чистата интонация, характерната бленда, която я отличаваше от всички. Като прибавим и огромната ѝ любов към музиката – тогава успехът е налице. Както се случи с нея”, заяви Диомов.

Кметът на Бургас за Ваня Костова: Градът ни я обича

По думите му още по време на конкурс, който организирал за “Тоника” Ваня Костова дава заявка, че ще бъде прекрасна певица. “Аз ѝ гласувах доверие и не сгреших. През годините избуя, стъпка по стъпка стана голямата Ваня. Бяхме близки и се допълвахме един с друг. Песните, които направихме са плод на едно сътрудничество. В нея виждах голям приятел”, спомня си композиторът.

“Ваня си отиде, но песните останаха. Песни, които младите ще пеят още дълго време”, сигурен е Стефан Диомов.

Почина певицата Ваня Костова!