В четвъртък вечерта се запали бързият влак София-Варна. Сигнал за пожара е подаден малко преди 20:00 часа, когато композицията се е намирала край гара Каспичан. Изпратени са общо 5 противопожарни екипа от Шумен и Нови пазар.

Няма данни за пострадали пътници. Хората са евакуирани. От полицията посочиха, че има пострадал машинист на влака, а два вагона са изгорели.

Възникването на огъня коментира  директорът на Поделение за пътнически превози Горна Оряховица - Димитър Димитров. "Причините за инцидента ще бъдат изследвани тепърва от назначена Комисия първа категория", обясни той. Димитров подчерта, че компромиси с техническите прегледи и ремонти, които се извършват на композициите, не се правят в БДЖ.

Гори влакът София- Варна, пострадал е машинист* ВИДЕО

Влакът е бил с четири вагона, пожарът възниква във втория от тях. Пътниците са били 40, всички от тях са били евакуирани и извозени с автобуси и други влакове.

"Към момента композициите се движат по разписание", уточни пред "Нова" Димитър Димитров.

Според Елена Иванова, която е пътувала в горящия влак, единствено ранният час е бил причина да няма жертви и пострадали при инцидента. По думите й ако вагоните са се запалили в по-късните часове на нощта, повечето пътници са щели да спят.

БДЖ с подробности за пламналия пътнически влак