Пострадалото дете на писта в Банско е с фрактури на различни части от тялото - прешлен, три ребра, таз и ставна фрактура на коляното. Нито една от тези фрактури не налага оперативна интервенция и не е разместена - че ще се лекува консервативно.

Това съобщи на брифинг тази сутрин директорът на болница "Пирогов" д-р Валентин Димитров.

Тежък инцидент с дете на ски писта

Скироът, който го е помел на пистата, също е от Румъния, стана ясно от думите на д-р Димитров. Това е разказал ски учителят, който е бил с детето.

"Детето е било с каска. Друг скиор е карал с висока скорост и го е блъснал. Има травма на главата, но не се налага интервенция. Има сътресение. Детето е било в безсъзнание за момент, но когато го докараха беше в съзнание", каза още шефът на "Пирогов" д-р Валентин Димитров. 

Първи подробности за инцидента на ски писта в Банско

Той допълни, че колко време ще продължи лечението и възстановяването на пострадалото дете зависи от много фактори. Увери, че това, което трябва да бъде направено, ще бъде направено по най-добрия начин.

"Детето ще остане в "Пирогов", докато желаят родителите. Ако имат желание да го транспортират на друго място, детето е в състояние да бъде транспортирано", казаха още от болницата.