Докато от всякъде се чува мощен рев колко сме ощетени - от Съдбата, от правителството, от щаба, от Генерала... Докато социалните мрежи преливат от призиви да се отмени извънредното положение... Докато преди часове стана ясно, че учениците повече няма да ходят на училище тази учебна година, за да се предотврати опасността за живота им... Докато заразените с Covid-19 набъбват всеки ден... Докато на всички нас животът ни се преобърна с главата надолу...

Докато всичко това е около и вътре в нас, има хора, за които нищо няма значение. Нито извънредното положение, нито мерките, нито заповедите, нито молбите... нищо! Glas.bg си направи експеримент - наши репортери направиха моментна снимка на мястото, на което са в момента - един град, Пловдив, и едно село - Бутово, намиращо се на 11 км от града на телефонните измамници и джебчийките. В рамките на 3 минути те заснеха това:

Пловдив, до Макдоналдс

 

Село Бутово

Това е положението. Няма маски, няма дистанция. Учениците, които иначе няма да ходят в училище, защото се предполага, че няма как да стоят на 2 метра един от друг, на улицата си се движат на тумби, а разстоянието между тях, както виждате, е почти интимно. Родителите, които по презумпция трябва да възпитават децата си, правят същото. 

Какво тук значи някакво извънредно положение, някакъв министър Ананиев с неговите маски и въобще някакъв коронавирус. Ние сме над всичко!