Мъж публикува важен призив към водачите във Facebook. Той призовава всички, на които предстои пътуване по празниците, да бъдат внимателни на пътя. Николай Х. припомня и черната статистика в страната, в която се виждат и мното инциденти с пострадали и жертви дори по празниците.

Той призовава водачите да спазват нужната дистанци, да бъдат отговорни на пътя и, разбира се, да карат с съобразена скорост.

"Молбата ми е, тъй като днес много хора ще пътуват за да посрещнат празниците, да пътувате спокойно, да се приготвите да карате по-бавно, да спазвате повече дистанция, да се опитате да сте максимално отговорни към себе си и шофьорите около вас. Разбирам, че ще има много, които "ще се напъват", но това не пречи вие да се опитате да не сте сред тях", пише Николай Х.

Мъжът заключава, че дори и при бързо и рисково шофиране няма да има съществена разлика във времето за път. Като добавя, че при спокойно шофиране стресът ще е далеч по-малък.

"Винаги е по-добре да намалите и да спрете, дори и да сте с предимство, отколкото да разказвате на св. Петър, че сте били с предимство!", отбелязва той.

Тежка катастрофа в Шумен! Има загинали* СНИМКИ

Вижте цялата публикация на Николай Х.:

Здравейте, бих искал да направя една молба към всички ви! Също така и разбирам, че постът ми може да не се хареса от някои хора, но последните 5 - 8+ години не сме имали коледни, новогодишни, великденски празници, които да не са потънали в кръв по пътищата и загинали.

Което, както и да го погледнете - няма положителни страни! Всеки може да прочете в Интернет за отминалите години колко много катастрофи и загинали е имало по големите празници и новините винаги са неприятни!

Молбата ми е, тъй като днес много хора ще пътуват за да посрещнат празниците, да пътувате спокойно, да се приготвите да карате по-бавно, да спазвате повече дистанция, да се опитате да сте максимално отговорни към себе си и шофьорите около вас. Разбирам, че ще има много, които "ще се напъват", но това не пречи вие да се опитате да не сте сред тях.

Няма да има съществена разлика във времето за пътуване, но пък ще сте много по-малко стресирани от пътя, ще сте изхарчили по-малко гориво. И ще сте живи и здрави!

Бъдете хора, стигнете живи, шофирайте спокойно, тръгнете с идеята да стигнете, а не с идеята "на мен не може да се случи, аз съм най-добрият и трябва да съм пръв", това не помага никому.

Като се ударите и затворите някой път - сещайте се колко много "пожелания" вървят от всички останали шофьори, вие оставате без кола, а ако пострадате в процеса - това няма да ви донесе приятни мигове по празниците. Винаги е по-добре да намалите и да спрете, дори и да сте с предимство, отколкото да разказвате на св. Петър, че сте били с предимство!

Посрещнете празниците със семейството си на маса и щастливи, а не на гробища и с някой близък по-малко! Радвайте се на семейното събиране.
Пийте и НЕ шофирайте!  Хапвайте и се веселете!  Бъдете здрави, щастливи и усмихнати! Весели празници.

Започна голямото пътуване, трафикът е засилен