Вчера шофьор на камион издъхна в тежка катастрофа на пътя София-Ботевград, край Витиня. От камарата на автомобилните превозвачи в България изпратиха писмо до институциите във връзка с трагичния инцидент.

Те посочват, че ремонтите на въпросния път са причина за образуване на опашки, както и предпоставка за инциденти.

Кошмар на Витиня! Два камиона се блъснаха, има загинал*

Те отправиха предупреждение - смятат скоро да затворят прохода "Витиня". По думите им: "Ще затворим прохода „Витиня“, защото той е опасен за живота на всички преминаващи по него. Това ще случи скоро, но преди това ще дадем на институциите един последен шанс да реагират."

Ето каво гласи писмото им:

"Представяме ви пълния текст на отвореното писмо, което днес изпратихме до институциите и медиите, във връзка с поредния инцидент на прохода "Витиня":

Уважаеми представители на институциите в България, медии, български граждани.

Безхаберието убива!

Безхаберието не просто убива, то води до почернени семейства, инвалидизирани млади хора, разбити човешки съдби.

Именно това се случи на прохода „Витиня“. Тази така злополучно прословута отсечка, позната не само на българските шофьори, но и на колегите им от Турция, Румъния, Сърбия, Гърция и др.

Днес, ремонтът на „Витиня“ взе поредна жертва. Важно е да отбележим, че този ремонт продължава рекордно дълго, за не толкова сериозна, но изключително важна работа, както се изразяваха няколко министри през годините.

И това трябва да спре.

Ще затворим прохода „Витиня“, защото той е опасен за живота на всички преминаващи по него. Това ще случи скоро, но преди това ще дадем на институциите един последен шанс да реагират.

Щом заради безхаберието си, българските институции, не желаят да разрешат проблема, ще го направим ние!

Време е на този цинизъм да се сложи край!"