Ден първи от новото отваряне на заведенията, или поне частичното такова. След 10-дневен локдаун ресторанти и кафенета отново отвориха врати, но с условието да приемат клиентите само на открито и с работно време от 6:00 до 23:00 часа.

Без да е шега заведенията по Витошка се радват на интерес още от първия ден. Въпреки че е работен, все пак хората се спираха и наслаждаваха на хубавото време на чаша кафе.

"За тази вечер всички достъпни маси са резервирани още от вчера. През деня потока от хора не беше голям, но нека не забравяме, че е работен ден. Това, че работим са с градините не ни притеснява, ако времето се запази топло и слънчево мисля, че няма да имаме празна маса през уикенда. Хората не се страхуват да излизат, няма разлика дали ще седнат да пият кафе или просто ще се бутат на Витошка", разказва Наско, сервитьор в едно от заведенията в центъра на столицата пред репортер на GlasNews.bg.

В Пловдив също заведенията приеха своите клиенти под лъчите на слънцето на обяд. Вечерта обаче по-ниските температурите могат да отблъснат клиентите, ако не са взети мерки.

"През деня слънцето напича и засега градусите са високи. За вечерта сме подготвили одеяла и печки", заяви служителка на ресторант под тепетата.

Думите й бяха потвърдени от компания, предоставяща газ в Пловдив. "От вчера има ръст на заявките за газ, както и за отоплителни уреди тип "гъба" и "пирамида", казаха от компанията пред репортер на GlasNews.bg.